Spitalul de stomatologie Bucureşti

Pentru molarii mei de minte incluşi am căutat un chirurg bun, care să le vină de hac. Despre spitalul de stomatologie am citit mai multe lucruri rele decât bune, dar citisem şi despre un chirurg bun de acolo. Fiindcă nu ştiam cum să procedez am mers mai întâi la clinica Dent-A-America la care lucrează dânsul. Mi-a recomandat extracţia şi mi s-a prezentat un plan de costuri. Doar că n-aveam de unde să scot 2500 de lei pentru extracţia celor 4 molari, şi nici măcar nu erau costuri fixe. Adică să înţeleg că după extracţie îmi puteau cere 3000? N-am reuşit să discut cu doctorul şi despre varianta spitalului că doar aici îi iese mai mult. Am decis să merg la Spitalul universitar de stomatologie prof. dr. Dan Teodorescu de pe Calea Plevnei. Am sunat acolo şi o doamnă foarte amabilă mi-a spus când îl găsesc şi pe domnul doctor acolo.

Mai întâi am fost la urgenţe ca să îmi facă fişă. Este nevoie de o consultaţie, care costă 20 lei pentru asiguraţi (pentru neasiguraţi, toate costurile sunt aprox. duble). Am spus că am fost deja la doctorul menţionat mai sus. Aşa că mi-au făcut direct fişă (pe baza radiografiei pe care o aveam la mine), dar a trebuit să plătesc şi cei 20 lei pentru consultaţie. Am urcat apoi, am luat loc pe un scaun (sunt 5 scaune în sală, la fiecare câte un medic rezident, cred), a trecut domnul chirurg pe la fiecare medic rezident, mie mi-a spus că îmi trebuie programare pentru operaţie şi m-a lăsat acolo cu medicul rezident. Ioana Pănţău, medicul cu care am rămas, mi-a spus să fac rost de documentele necesare (trimitere de la medicul de familie şi adeverinţă de salariat) ca să plătesc 300 lei pentru 2 extracţii, nu 700 lei ca cei neasiguraţi. A cerut numărul meu de telefon şi o săptămână mai târziu m-a sunat că m-a programat pentru operaţie.

Am luat antibioticele prescrise, m-a sunat că mai trebuie să iau 4 direct înainte de operaţie, dar nu le aveam la mine aşa că mi-a dat încă o reţetă. În sala de operaţie arăta totul ok, asistenta foarte simpatică, la fel şi medicul care asista. Dureri nu am avut, eram foarte relaxată încât îşi făceau griji şi mă întrebau în mod repetat dacă sunt bine.

A doua zi m-a sunat să vadă cum mă simt şi să merg la control. O fi fost noroc, n-o fi fost, nu ştiu, dar eu am fost şi sunt foarte mulţumită de cum s-au purtat cu toţii la spital. Multă sănătate vă doresc!

One thought on “Spitalul de stomatologie Bucureşti

  1. Foarte utila postarea ta! Si eu urmeaza sa fac o extractie de molar de minte inclus si ma gandeam cu groaza la suma pe care trebuie sa o dau pentru extractie, 600 lei.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s