Probleme cu baterie Kindle

Bateria la Kindle 3 al meu, pe care îl am de aproximativ 1 an, s-a descărcat în decurs a 5 zile, deşi ţinea peste o lună în trecut. Nu făcusem nimic, doar încărcasem nişte cărţi.
Întâi m-am gândit că nu s-a încărcat corect de la laptop, aşa că l-am încărcat la priză, dar câteva zile mai târziu era descărcat din nou.
La unele probleme de Kindle ajută să acţionezi butonul de pornire/oprire timp de 30 de secunde. Ecranul se aprinde intermitent, apoi apare o bară de progres şi Kindle porneşte din nou. La această resetare nu se pierde conţinutul.
Alte sfaturi primite de la asistenţa Amazon:

Vă rugăm să încărcaţi aparatul la priză; deseori este mai bine decât prin USB la PC sau laptop
– vă rugăm să folosiţi alt cablu USB – poate este defect cablul USB
– modificaţi setările Whispersync: puteţi dezactiva sincronizarea dintre aparate la pagina amazon.de/meinkindle. Alegeţi „Sychronisation zwischen Geräten verwalten. Erfahren Sie mehr“ la capătul paginii. Executând clic pe link aveţi acces la setările pentru sincronizare.
– realizaţi resetarea la setările din fabrică

La această procedură se şterg toate documentele şi conţinuturile din Kindle. Vă rugăm să creaţi neapărat în calculator copii de siguranţă ale tuturor documentelor personale pe care le-aţi descărcat sau transferat pe Kindle.
Conţinuturile Kindle pe care le-aţi cumpărat la Amazon, pot fi restaurate de pe pagina „Mein Kindle“ sau la „Archived Items“.

Vă rugăm să procedaţi după cum urmează pentru a reseta Kindle la setările din fabrică:

1.    Intraţi în Home şi apăsaţi tasta „Menu“.
2.    Alegeţi punctul „Settings“.
3.    Apăsaţi din nou tasta „Menu“ şi alegeţi punctul „Reset to Factory Defaults“.
4.    Confirmaţi cu „ok“.

Kindle va fi resetat acum. Vă rugăm să aşteptaţi până când s-a încheiat procedura şi Kindle porneşte din nou. Poate dura câteva minute

Am urmat toţi paşii, am pus cărţile înapoi şi până a doua dimineaţă se descărcase bateria 1/4. Deoarece garanţia expirase deja, mi-a propus Amazon să îmi înlocuiască Kindle-ul cu unul nou şi să plătesc doar 50 de euro. Părea că s-a deteriorat bateria, fiindcă a căzut sau a stat la soare.
Dar eu am foarte mare grijă de el şi n-am vrut să cred că asta e cauza. Aşa că am căutat mai departe şi am găsit cauza. 350 de cărţi nu erau încă indexate (1 săptămână după ce le încărcasem), iar Kindle lucra în fundal în continuare pentru a le indexa. Aşa că am mai făcut o dată acel factory reset să şterg totul, am pus câteva cărţi de probă şi am dezactivat indexarea. Se pare că s-a rezolvat problema. Am observat că formatul cărţilor puse ultima dată era „original mobi”, iar cărţile pe care le folosisem până atunci erau în formatul „mobi”.
Aici găsiţi câteva sfaturi în legătură cu Kindle şi instrucţiunile pentru dezactivarea funcţiei de indexare. La mine a funcţionat.

Sper că v-am putut ajuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s