Dureri de încheieturi/mâini

Vreu să împărtăşesc metodele mele, cu care am reuşit să-mi reduc durerea la încheieturile mâinilor şi să pot lucra în continuare, dar şi alte tratamente despre care am citit şi nu le-am încercat încă (plus ce nu m-a ajutat deloc). Cauza durerilor mele este suprasolicitare prin tastare si folosirea excesivă a mouse-ului, dar poate vă ajută şi la alte forme de RSI (repetitive strain injury).

1. Şedinţe TENS şi băi galvanice nu m-au ajutat deloc. La fel şi unguentul Voltaren.

2. Am citit că ajută boabele de ienupăr mestecate şi înghiţite. Mie nu mi-au făcut bine, fiindcă am o bilă mai sensibilă.

3. Masaj cu tinctură de propolis. Am început cu faşe îmbibate în tinctură menţinute peste noapte pe încheieturi. Parcă a ajutat ceva, dar trebuie să continui tratamentul.

4. Unguent Puterea ursului (Pferdebalsam). Acesta mă ajută când am dureri. Se încălzeşte imediat zona în care se aplică şi dă o senzaţie plăcută. Mai am şi un gel care răcoreşte (luat de la DM). Acesta mă ajuta la început când mi se încingea încheietura.

5. Masaj cu ulei de sunătoare. Nu m-am ţinut de tratament.

6. Tablete cu gheara diavolului. Am început cu cele de la Dacia Plant, dar acum am aflat despre nişte tablete care ar fi şi mai bune şi conţin, printre altele gheara diavolului. Acestea se numesc MSM, de la Solaray, o cutie de 90 de capsule (se iau 2 pe zi) costă în jur de 50 de lei. Despre gheara diavolului am citit că s-a dovedit prin studii că are efect în caz de probleme articulare/musculare.

7. Pentru a susţine încheieturile mi-am cumpărat nişte bandaje de susţinere. La cele simple de la Sana nu simt nicio susţinere. Găsisem acum 2 ani (şi atunci am avut probleme, dar s-au rezolvat de la sine după 2 săptămâni) la Sensiblu un bandaj de spumă care se înfăşoară în jurul încheieturii. Este super acela. Acum îmi trebuie pentru ambele mâini şi am căutat în disperare prin farmacii. În final am găsit la magazinul de produse medicale Colţea (dacă nu mă înşel), pe b-dul I.C. Brătianu, pe stânga cum mergi spre Universitate, lângă o librărie Oxford parcă şi un magazin cu icoane. Pe eticheta bandajului (am dat 30 de lei parcă) scrie TonusElast. Le iubesc.

8. Este foarte important să întindem tendoanele şi musculatura, deoarece se scurtează ca urmare a mişcărilor repetate. Există diferite exerciţii pe internet, dar, în esenţă, sunt foarte asemănătoare. Eu le fac pe acestea  sau acestea.

9. Şi pentru întărirea musculaturii mi-am cumpărat un giroscop Powerball (60 de lei la emag) şi o minge de spumă Handmasterplus, care are şi o bandă de cauciuc cu care se pot antrena şi restul muşchilor degetelor (am găsit-o la magazinul de chitare MCMUSICAL pe str. Ion Câmpineanu – pe stânga cum vii dinspre Universitate, la cel de pe dreapta nici nu ştiau despre ce vorbesc). Cu Powerball se pot antrena şi bicepsul, tricepsul si umerii, iar la încheietură oferă altă senzaţie decât mingea de spumă. Simţi ca şi cum ai ţine ceva foarte greu, dar nu oboseşti aşa repede ca în cazul mingii. Cel puţin prima dată când am început cu mingea mi-au obosit mâinile după câteva secunde. Trebuie să vedeţi ce vă place mai mult.
Sper că vă sunt de folos informaţiile şi vă doresc multă sănătate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s