Experienţa mea cu osteopatia

Ce nu face omul când nu mai poate să lucreze normal de durere? Exact, încearcă toate tratamentele posibile. Citeam pe forumuri străine că durerile în braţe pot fi cauzate de nervi prinşi între discurile coloanei vertebrale şi că ar fi bine să te vadă un osteopat. Întrucât am avut şi dureri de spate am zis să încerc.

Cum la noi poţi număra încă pe degetele de la mână osteopaţii, am ajuns la Alpha Medical Center la Anatolii Cocoş. Poate fi găsit şi la Spitalul Militar, dar eu nu aveam cum să ajung acolo. La cabinetul privat, consultaţia (30 min.) costă 150 lei şi şedinţa de tratament (45 min.) costă 250 lei. Mie mi-a inclus prima şedinţă de tratament în programarea de consultaţie şi am plătit doar tratamentul.

A explicat în detaliu legătura dintre ficat, pancreas, bilă şi restul organelor şi cum aceste organe influenţează sănătatea întregului organism. Mi-a plăcut cum a explicat totul, dar unele lucruri mi se păreau exagerate. În două zile de la prima şedinţă de tratament nu voi mai avea dureri şi după mai multe şedinţe voi fi vindecată şi de restul afecţiunilor mele. Ce să vă spun, durerile au intrat cu mine în noul an. Şi parcă încerca permanent să mă convingă că el este cel mai bun, alţii sunt habarnişti, metoda aia e cea mai bună, îmi spunea mereu ce simt după ficare parte din tratament. Acum nu ştiu, ori trebuie să fii aşa la noi, fiindcă te consideră lumea şarlatan, ori se crede într-adevăr atât de bun.

După şedinţă mi-a făcut programare pentru săptămâna ce urma şi mi-a spus să sun dimineaţa să îmi fac programare pentru următoarea lună. Am sunat şi mi s-a spus că nu se fac după ora 17 programări pentru tratament, deoarece domnul doctor este obosit la acea oră şi nu ar mai fi mulţumit cu rezultatul, însă dânsul îmi făcuse personal programare la ora 18.

M-am prezentat la următoarea programare, m-a întrebat puţin supărat cine mi-a făcut programarea pentru ora aia, dar a acceptat până la urmă să-mi facă tratamentul. M-a întrebat imediat dacă mi-am făcut programare pentru luna următoare şi mi-a zis că nu face şedinţe de tratament după ora 17. Acceptasem deja asta, chiar mă impresionase că pune aşa mare accent să nu facă tratament când este obosit, mă mulţumisem cu cele 2 şedinţe şi îmi propusesem să-mi mai iau câte o jumătate de zi de concediu să pot ajunge cumva, întrucât mi-a zis că sunt necesare 7-9 şedinţe. Dar apoi mi-a zis că se poate rezolva cu 100 de lei în plus. Deci uitaţi de somn, de cafea, de vitamine, suta de lei elimină oboseala! Şi respectul meu a fost eliminat instantaneu. Nici nu pot descrie acel sentiment, sau combinaţia de sentimente. Cu siguranţă simţeam silă şi abia aşteptam să ies de acolo, să nu mai aud că trebuie să fac cumva să revin, că momentan oricum nu mai sunt locuri, dar va permite mai încolo încă o serie de programări pentru luna respectivă.

Am plecat foarte dezamăgită şi am renunţat la continuarea tratamentului. Sper ca voi să aveţi experienţe mai bune.

7 thoughts on “Experienţa mea cu osteopatia

 1. Buna,
  ai mers pana la urma la alt Dr Osteopat ?
  Cu acupunctura ai ramas fidel Dr Tzu ? Ai mai fost ?
  So ist es in Bukarest, man muss suchen..suchen, testen, sehen… bis man den richtigen findet. 😉

  Like

  • Ich hätte täglich gehen müssen, damit die Behandlung wirksam ist. Leider war mir das nicht möglich und danach kamen auch schon die Feiertage.
   Zu einem anderen Osteopaten bin ich nicht mehr gegangen, da es scheinbar nicht so viele davon gibt und nur dieser in den Himmel gelobt wird. Letztendlich muss man auch auf sein Bauchgefühl hören, um den richtigen zu finden 😉

   Like

 2. Nu este de in încredere acest osteopat din cele spuse de Dvs. Eu am incercat 2 in FRANTA chiar la frintiera cu Monaco si un al treilea la Monaco. Nici unul nu a reușit sa mi trateze durerea si nici la spital nu reușeai sa descopere ce am. Am pierdut mult timp, bani si speranța. Mi-am zis sa încerc un al patrulea tot in Monaco si bine am facut. Are o tehnica deosebita cu mișcări non-violente mai mult niște smucituri. M-a pus sa închid ochii si sa întind mâinile sa vadă daca e echilibrat corpul. Imediat a vazut ca bazinul era dizlocat ( din cauza aceasta un picior mai scurt decât celălalt si umerii la fel)plus alte nereguli la ceafa. Corpul meu este f flexibil si nu simte imediat cand oasele se musca si meridianele nu mai sunt aliniate. A facut minuni din prima ședinta. Mi -a spus sa aștept 3 sapt Sa vad rezultatele si sa observam daca corpul a lucrat lacomenzile ce i le-a dat. La a doua ședinta mi-a spus ca a fost receptiv corpul si ca nu mai am nevoie de o a treia ședinta. Acum o luna am dus-o si pe mama mea care se afla in va asta si care avea alte probleme legate de 2 căzături.

  Like

 3. Problema pare a fi mai mult una care tine de persoana decat de tratament, cu siguranta o astfel de persoana nu va putea da rezultate, deoarece face asta pentru bani, pentru ego, si nu pentru sanatatea omului. Incearca alt osteopat, eventual nu roman, nu in Romania, unde nici macar nu exista specializare/facultate in asa ceva. Tari ca Franta si Italia scot specialisti osteopati foarte buni. Rezultatele vin de la oameni onesti, modesti, umili.

  Like

 4. Eu una nu am auzit nimic de rau de acest doctor. Nu am fost personal, dar imi doresc sa merg, din pacate la cat costa o sedinta o tot aman. Dar cunosc cateva persoane apropiate mie si in care am incredere ce spun ca este un doctor bun. I-a ajutat in multe probleme, de ex o prietena nu putea sa isi miste mana de mult timp, din cauza unei probleme la coloana si dupa 1 sedinta I-au disparut durerile.
  Din cate stiu dr e specializat in Rep.MOldova si Rusia, fiindca in Romania intradevar nu exista aceasta specializare. De fapt majoritatea osteopatilor din Romania sunt din Rep. Moldova sau Rusia chiar.

  Totusi din ce ai povestit cu 100 de lei in plus, ca sa ii treaca oboseala, asta imi pune la dubii calitatea lui umana…nu inteleg cum a putut sa zica asa ceva. E totusi un doctor cu un nume…pacat. O sa ma mai gandesc daca merg la el sau nu.

  Like

  • Nu ştiu cum este acum, poate s-a mai schimbat. Au trecut 5 ani de atunci şi, după cum am scris, nu am continuat tratamentul, astfel încât nu pot să spun nimic despre calităţile sale profesionale.
   După nenumăratele dezamăgiri cunoscute în odiseea mea cu medicii, am refuzat să mai pun picioarul într-un cabinet medical.
   Am renunţat la acel loc de muncă responsabil pentru durerile mele, sunt mai atentă la alimentaţie, prefer remediile naturiste şi sunt mai receptivă la ce îmi spune corpul şi mintea. Aşa am descoperit singură deficienţa de vitamina D şi am observat o legătură între durerile de încheieturi şi perioadele ciclului menstrual.
   Aşa am reuşit să mă scap de dureri!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s