Atenţie la VITESSE/Kitchenshop

Fiţi foarte atenţi când cumpăraţi tigăi din fontă Vitesse de la Kitchenshop. Eu mi-am cumpărat o tigaie mică de fontă, emailată doar în exterior, în luna octombrie 2012. Soţul meu întoarce toate produsele pe faţă şi pe dos înainte să le cumpărăm, aşa că sunt absolut sigură că nu avea niciun defect vizibil. Am folosit-o de câteva ori la clătite (după părerea mea nu se compară cu cele făcute într-o tigaie antiadezivă, ies mai moi şi parcă au alt gust) şi la prăjit şi când o scot s-o folosesc din nou observ că e bombată pe perete, iar fundul s-a lăsat într-o parte. După doar 2 luni şi maximum 5 utilizări.Iniţial nu mai găseam bonul şi garanţia, aşa că am rămas cu supărarea. Dar atunci când nu cauţi găseşti. M-am întors cu tigaia şi mă sună câteva ore mai târziu doamna manager de magazin ba că ăla nu e defect că tigaia e funcţională în continuare, că pe mine de fapt mă deranjează doar aspectul (i-am explicat că dacă aluatul de clătite mi se adună în adâncitură nu mai e funcţională), ba că a vândut sute de tigăi cu acel defect şi nu s-a întors nimeni cu ea (deci a recunoscut că vinde produse defecte sau cu defecte ascunse – cică e vina mea că l-am luat defect). Mă enervase rău de tot. Chiar atât de proşti suntem consideraţi noi, românii. I-am spus să facă reclamaţie la producător că vinde produse defecte şi dacă îmi arată altă tigaie cu acelaşi defect o ţin pe a mea.

O săptămână mai târziu am primit altă tigaie, evident fără acel defect, pe îl aveau sute de tigăi până la a mea, însă cu multe fisuri mici pe fund. Am refuzat s-o iau. Iar prostii că a fost defectă de la început, că n-aveam cum să o încălzesc acasă atât de tare încât să se deformeze. Aşa că am întrebat mai multe persoane din domeniu şi mi-au confirmat că este vorba de un defect ascuns produs la turnare, la fel ca şi fisurile. Am înţeles că turnarea fontei este un procedeu mai complicat şi trebuie respectate anumite reguli. Ceea ce, în mod evident, nu s-a făcut.

Apoi am vrut să contactez producătorul VITESSE France. Doar că acest producător nu există, cel puţin pe internet. Pagina sa este foarte ciudată, chiar şi în versiunea engleză sunt cuvinte scrise în rusă, nici vorbă de franceză, nici date de contact sau formular de contact nu se găseşte. Am căutat şi pe google francez şi nu am găsit nimic.

Într-un final am primit o nouă tigaie. Şi la asta se observă că au probleme la producţie, dar măcar e cât de cât ok. Sper să nu mai am probleme, fiindcă mi-au reţinut şi garanţia şi nu mai am chef de nervi. În orice caz n-o să mai iau nimic de la VITESSE, şi o să mă gândesc de 2 ori înainte să mai iau ceva de la kitchenshop/pentru gătit. Cu oala de fontă de la IKEA,  pe care o am de vreo 2 ani, n-am nicio problemă. E ca în prima zi şi o folosesc chiar mai des, fiindcă fac pâine în ea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s