Remediul durerilor fără leac

Dacă vă luptaţi de o veşnicie cu dureri de spate, mâini, umeri, genunchi, încheieturi, aţi încercat deja orice măsură imaginabilă, dar nu v-a ajutat să scăpaţi permanent de probleme, sunteţi în aceeaşi situaţie ca şi mine. Am scris într-un articol anterior despre problemele mele cu durerile de încheituri la nivelul mâinilor. Nimic nu m-a ajutat pentru mult timp. Până am dat de cartea  “The Mindbody Prescription” de John Sarno. V-o recomand insistent.

Eu nu prea cred în vindecări miraculoase cum se poate citi în orice recenzie la această carte. Dar n-am avut nimic de pierdut. Şi, într-adevăr, am câştigat foarte mult. Mi-am recâştigat viaţa fără dureri la mâini. La 2 zile după ce am citit cartea am putut lucra din nou fără bandaj. Sper să vă ajute şi pe voi sau pe dragii voştri.

Domnul doctor Sarno susţine că există numeroase tipuri de durere fără cauză fizică, provocate de creier prin întreruperea alimentării cu oxigen la nivelul musculaturii în cauză. Iar creierul face acest lucru, fiindcă în adâncul nostru există o supărare, o furie, de care nu suntem conştienţi şi care doreşte să iasă la suprafaţă, dar creierul nu vrea să permită aceasta pentru a ne proteja împotriva subconştientului. În felul acesta încearcă să ne distragă atenţia. Şi reuşeşte, zic eu. Pentru a scăpa de dureri nu trebuie să faci altceva decât să accepţi ideea că ceva din subconştient o cauzează. Nici măcar nu trebuie să ştii exact ce anume.

Majoritatea persoanelor afectate sunt perfecţioniste sau persoane foarte bune la suflet, care încearcă să mulţumească pe oricine, însă copilul din noi se împotriveşte, este egoist, vrea să fie copil în continuare.

Deja simplul fapt că eşti conştient de acestea şi accepţi această idee te poate ajuta. Cartea zice că în 10 zile îţi va trece durerea, dar şi că poate să reapară în altă regiune a corpului, deoarece creierul luptă în continuare. La mine se manifestă acum prin muşchi foarte tensionaţi în zona umerilor. În cazuri complicate se recomandă şi psihoterapie, pentru a elimina cauza din subconştient.

Mai multe informaţii şi sfaturi (în limba engleză) găsiţi aici.

Problemele vizate sunt dureri musculare şi neuropate (dureri de spate, dureri de genunchi, dureri de umeri, dureri de braţe etc.), dar şi unele simptome ale bolilor gastrice, imunitare şi autoimune.

3 thoughts on “Remediul durerilor fără leac

      • Versuch noch mit Akupunktur. Wer war der beste fur dich bis zuletzt, Dr Tzu oder Dr Li ? Wie viele mal warst du ? Musst wie gesagt, min 10 mal gehen, da Akupunktur nicht ein Medikament ist, sondern Zeit braucht furs Effekt

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s