Forme individuale metalice pentru muffins/cupcakes

O tavă de muffins nu-mi ajungea pentru aluatul preparat cu reţeta pe care o am, aşa că trebuia să fac de două ori, dar la a doua tură umpleam doar câteva, iar restul se ardea. Pentru 2 tăvi nu am loc în bucătărie. Aşa că vroiam să-mi iau forme individuale. Dar se găsesc doar siliconice şi prefer să reduc cât mai mult siliconul din bucătărie.

Am tot căutat şi căutat, dar n-am găsit nimic, doar din acelea pentru minitarte. Am încercat cu alea, dar se spăl foarte greu, iar la uscat mi-au ruginit. M-am gândit chiar şi la varianta de a tăia tava 🙂

Întrucât n-am avut la îndemână instrumentele necesare m-am dat bătută şi mi-am luat forme siliconice de la IKEA. Nu au pereţii drepţi aşa cum vroiam, ci, văzute de sus, arata ca o floare cu 5 petale, iar pe fund pe mijloc au un mic “deal”. Nu miros deloc aşa că nici nu dau miros prăjiturilor. Nu se ung cu nimic, se toarnă aluatul şi se bagă la cuptor. Eu le aşez pe o tavă. Când s-au făcut muffin-urile, aşez formele pe un grătar, le las puţin la răcit şi calde scot muffin-urile din forme. Se desprind imediat, fără nicio problemă. Formele se spală foarte uşor şi se usucă repede. Cele de culoare albastru deschis se pătează puţin pe fund.

Sunt mulţumită de ele şi mă împăcasem cu ideea când…Când am găsit, fără să caut, evident!, forme individuale METALICE. Arată ca cele din dreapta. 8803081093150.jpg_productdetailLe-am găsit la Selgros, produse de Fackelmann Professional ca forme pentru zahăr ars (zice pe etichetă în română). Sunt ambalate câte 2 şi costă 10 lei şi ceva. Fiind cam scumpe mi-am luat mai întâi un set ca să le testez. Fiind din oţel inox nu ruginesc, se spală uşor, având pereţii drepţi, aşa cum vroiam eu. Muffin-urile au ieşit la fel ca şi în cele de silicon, aluatul s-a lipit doar sus (l-am desprins cu o scobitoare şi apoi au ieşit foarte uşor), dar a rămas şi puţin pe pereţi, nu ca la cele siliconice. Poate dacă bag mai mult aluat şi creşte deasupra marginii nu se mai lipesc.

Eu sunt foarte încântată că le-am găsit într-un final, aşa că am făcut un efort şi mi-am luat 12 ca să încapă tot aluatul meu, fiind mai înalte/adânci decât cele din tavă. În caz că aveţi şi voi pitici ca mine, la Selgros găsiţi sigur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s