Lacrimi artificiale picături

Deoarece am început să am probleme cu ochii uscaţi, am fost nevoită să încerc diferite tipuri de picături artificiale.

Oftalmologul mi-a dat o listă şi mi-a spus să le cumpăr pe cele mai ieftine, întrucât toate conţin aceeaşi substanţă. Aşa că mi-am luat Tears Naturale II. Sunt ok, fără conservanţi, valabile 1 lună de la deschidere, dar efectul nu ţine prea mult, plus că nu mi-a putut spune farmacista dacă sunt bune şi pentru lentile de contact.

Aşa că mi-a dat Systane, pe care scrie clar că sunt adecvate pentru lentile de contact. Acestea sunt mai scumpe, dar pot fi folosite 6 luni de la deschidere, asta deoarece au conservanţi, ceea ce nu e prea indicat. Eu nu m-am împăcat prea bine cu ele, parcă mă deranjau.

Apoi am citit de lacrimile artificiale Hyabak, care au fost testate de Oekotest din Germania şi au ieşit cele mai bune. Deşi nu conţin conservanţi, sunt valabile 6 luni de la deschidere, deoarece flaconul are un sistem special prin care ies picăturile. Pot fi folosite şi cu lentile de contact, iar efectul ţine la mine ceva timp.

Am vrut să încerc şi lacrimi artificiale sub formă de unguent, dar în România pare-se că nu există şi fără conservanţi. Farmacista mi-a recomandat un produs natural, FitoStill. Sunt monodoze, valabile 12 ore de la deschidere (ajunge pentru 3-4 utilizări de 1-2 picături în fiecare ochi), 10 bucăţi 42 de lei, cu ceva extract de muşeţel. Când le introduci în ochi ustură foarte tare (celelalte încercate nu usturau), ochii se înroşesc puţin şi arată ca şi cum ai fi plâns. Apoi îşi revin şi rămân umezi destul de mult timp. Am impresia că ustură mult mai tare atunci când sunt mai uscaţi, când n-am mai folosit de multe ore picăturile, dar este posibil să mă înşel.

Dacă aţi încercat şi alte lacrimi artificiale, aştept recomandările voastre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s