Unde donăm haine, alimente şi alte lucruri?

Dacă aveţi lucruri de donat şi nu ştiţi unde să mergeţi cu ele, încercaţi una dintre următoarele variante – unele testate de mine.

  1. Magazinul social SocialXchange – Crângaşi, Bucureşti

Am donat haine, rechizite, jucării, obiecte de menaj. Nu au acceptat încălţăminte. Punctele primite fie le foloseşti în magazin, fie le donezi unui caz.

Cum funcţionează?
Toate produsele ce se vor găsi în punctul de desfacere din locația compartimentului vor fi de uz personal (îmbrăcăminte, alte produse vestimentare, etc), casnic (electrocasnice în stare de funcționare, veselă, produse de curățenie, etc), jucării, cărți, etc., igienizate în prealabil, precum și produse alimentare aflate în termen de garanție. Nu se primesc băuturi alcoolice, țigări, produse care necesită refrigerare ori au termen de valabilitate sub 3 luni sau produse second-hand precum articole de lenjerie intimă, produse pentru nou născuți.
Clientul beneficiar poate obține puncte  prin desfășurarea de activități utile comunității, în locațiile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.
Clientul beneficiar, în urma acumulării punctelor prin prestarea de activități, poate să achiziționeze bunuri/servicii care îi sunt utile.

2. Samusocial – Sector 6 Cotroceni, Bucureşti
Am donat haine, pături, încălţăminte, jucării.
Se ocupă mai ales de oamenii străzii sau ajută persoane cu probleme să nu devină oameni ai străzii.

3. Somaro – Sector 1/Bucureşti, Satu Mare, Sibiu
Cum funcţionează?
SOMARO colectează produse cum sunt alimentele şi produsele esenţiale de uz casnic, precum şi îmbrăcăminte, încălţăminte, pantofi, etc. de la diferite companii şi le comercializează la preţuri simbolice, cu reduceri semnificative, către clienţii cu venituri mici. Întreaga gamă oferită în magazinele SOMARO include produse 100 % adecvate consumului dar care nu pot fi comercializate în alte magazine din cauza ambalajului deteriorat sau murdar, deoarece le expiră în curând termenul de valabilitate sau din alte motive.

4. Magazin caritabil – Sector 3, Bucureşti

5. Site-ul lucrurigratis.ro

L-am folosit la început, dar apoi am renunţat, deoarece:

  • unii utilizatori dau dovadă de răutate şi invidie
  • nu puteam ajuta oameni care au într-adevăr nevoie. Aceştia nu stau la PC să ceară lucruri gratis pe internet. Am avut unele cereri care mi-au întărit convingerea că nu mi se potriveşte acest mod de ajutor.

6. CSR Group
Telefon: 0733.611.661, 0753.615.850

NU mai aruncati la gunoi..alti oameni au nevoie de ele.
Va propunem urmatorul lucru:
Cand aveti piese de mobilier, electrocasnice, lucruri personale, hainute pt copii de care nu mai aveti nevoie, ne contactati, le colectam GRATIS si le vom DONA impreuna.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s