Regenerarea naturală a părului

De câţiva ani folosim doar şampon fără silicon, cu ingrediente din agricultură ecologică. La începutul anului am renunţat complet la şampon şi am trecut la săpun de Alep.

Eu n-am avut niciodată nicio problemă cu vreun şampon, astfel că nu s-au schimbat prea multe la mine. Nu mă pot plânge de căderea părului sau de păr rar – este chiar foarte bogat. Dar de când folosesc săpunul în loc de şampon observ mici antene în stânga şi în dreapta cărării, care, crescând, dispar cu timpul printre celelalte fire. Poate n-am fost eu atentă şi n-am observat că şi în trecut îmi creşteau aşa şuviţe.

Dar odată cu mine a trecut şi soţul pe săpun de Alep. Iar el chiar nu se putea lădau cu păr prea mult în creştetul capului. Nici măcar nu puteau fi numite fire, ci un fel de puf, atât de subţiri şi amărâte erau. Apoi au început să crească iar fire normale, groase, negre, chiar şi două deodată. Nu s-a acoperit golul, dar se observă o îmbunătăţire.

Şi cu mătreaţa (grasă, sub formă de coji) stă mult mai bine. Când recidivează şi foloseşte şampon revine imediat.

Folosim săpun de Alep cu 12 % ulei din sâmburi de dafin, iar împotriva mătreţii (la soţ) ulei de brusture, rozmarin şi arbore de ceai (prima dată de la Green Pharmacy produs în Polonia, dar nu se mai aduce şi am luat acum de la Dr. Casei produs în Ucraina – sticla şi eticheta sunt aproape identice).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s